De opleiding Assisteren bij Activiteiten in Zorg en Welzijn biedt jou de mogelijkheid om een waardevolle bijdrage te leveren in zorginstellingen en de kinderopvang. Je leert hoe je ouderen, gehandicapten en kinderen kunt ondersteunen bij hun dagbesteding en welzijnsactiviteiten. Met deze kennis ontlast je zorgmedewerkers, terwijl je tegelijkertijd zorgt voor een veilige en aangename omgeving voor de cliënten.
Toelatingseisen
Om aan deze opleiding deel te nemen, zijn er enkele basisvereisten:
Begeleiding
Tijdens je opleiding krijg je persoonlijke begeleiding van ervaren docenten. Zij zijn er om je te helpen bij je studievoortgang en om vragen te beantwoorden over je werk in de praktijk. Daarnaast heb je regelmatig voortgangsgesprekken om te kijken hoe je je ontwikkelt.
Studieprogramma
Het programma bestaat uit een mix van theorie en praktijk. Je leert hoe je activiteiten organiseert, cliënten begeleidt en zorgt voor een veilige en ondersteunende omgeving. Dit alles doe je onder begeleiding van ervaren zorgprofessionals, zodat je het geleerde direct kunt toepassen in de praktijk.
Lesuren
De opleiding bestaat uit 700 uur studielast. Je volgt een mix van lessen, zelfstudie en praktijkervaring in de zorg. Dit betekent dat je flexibel kunt leren, naast je werk of andere verplichtingen.
Afronding
Je rondt je MBO-certificaat af met examens die in samenwerking met de beroepspraktijk en IS-ZO afgenomen worden doormiddel van een examengesprek en gedragsbeoordeling.
Na succesvolle afronding ontvang je een officieel erkend MBO-certificaat, waarmee je jouw rol in de zorg of kinderopvang verder kunt versterken.
Kosten
Op aanvraag
Meer informatie
Wil je meer informatie over MBO-certificaten, neem dan contact met ons op!